Erotik Tips » Den Første Date – Her Er Nogen Gode Tips

Den Første Date – Her Er Nogen Gode Tips

Den Første Date
Den Første Date
Den Første Date

Du har været på online dating – har fundet et spændende match og nu skal i på den første date.

 

De fleste kan godt huske den første date, hvor man står med bankende hjerte og sveden-de håndflader. Håndtrykket, som bliver til et akavet kram.

 

Mange ting kan både gå glat eller galt, når første date er sat i stand. Det gælder om at leve op til det filter-belagte billede fra dating profilen, og de kække små bemærkninger, som er foregået i mail korrespondancen.

Her er nogen gode tips til din første date:

 

Den første date – Forbered din date

Håret er sat, tøjet er nøje udvalgt, og alt er klar til, at jeres første date skal gå i gang. Men ud over at have styr på det ydre, så kan det være en god idé at få styr på nerverne og tankerne.

Der er mange der tror, at hvis man ikke kan finde ud af at være cool eller tjekket, så er det forkert. Det passer ikke. Jo mere cool og tjekket folk ser ud, jo mere nervøs kan man regne med, de er.

I virkeligheden er det bedste at gøre at anerkende, at man er nervøs. Himlen falder ikke ned, uanset hvor dårligt daten går. Så det er et spørgsmål om at trække vejret dybt ned i maven. Og så går man ind i situationen og giver sig sig lidt realistisk peptalk – “Yes, gu’ er jeg nervøs – men nu gør jeg det”.

Det er en god ide, at man inden sin date kan gøre det klart for sig selv, hvad det er, man ønsker at opnå med den aktuelle date. Er det sjov og ballade ? Er det at flirte ? Handler det om at få en kæreste ?

Når målet med daten er fundet, så kan det være nemmere at agere. Hvis det er en kære-ste man søger, så det måske ikke den bedste idé at spørge, om I skal tage hjem sammen som noget af det første.

En anden ting som kan stive selvtilliden af er, at du ser fordelene ved at være single, når du begiver dig ud på datingmarkedet. En ting mange gør som single er at idealisere par-
forholdet. Man glemmer nogen gange at se på fordelene ved at være single og date. Du har måske en anden mulighed og tilgang til at lære andre mennesker at kende, når du er single, end hvis du er i et parforhold.

Så en god ting du kan gøre, hvis du skal date godt, er at holde det realistisk. Hav konstruk-tive tanker om dig selv, om andre og om det at være single. Hvis der kommer en række afvisninger, så kan der komme selvkritiske tanker, og man tænker, at man ikke er god nok og aldrig finder nogen. Men det gør man. Det er bare et spørgsmål om at have tålmodig-
hed, positive tanker og finde det rigtige match.

Det må ikke blive en negativ spiral, hvor man bliver selvkritisk og varsom med at vise, hvem man er, fordi man er bange for, at ens date ikke bryder sig om en. Så vær dig selv
og oprigtig, når du er på den første date.

 

Den første date – Tænk over kropssproget

Signaler – Det gælder om at udsende de rigtige signaler, når du er på date. Nogle gange kan dit kropssprog signalere noget andet end det, du egentlig tænker, og derfor kan det være vigtigt på din første date at være bevidst om, hvordan du fører dig selv frem.

Hvis du kan mærke, at du krydser armene og benene meget, trækker skulderne op om ørerne og krummer sammen, så prøv lige engang at trække vejret helt ned i maven, og ret dig op. Vend i retning mod din date, og åben din krop op mod personen. Læg mærke til personens krop foran dig, og træk vejret dybt ned i maven. Mærk efter, og forsøg at være til stede med din egen krop,

Den øvelse er med til at give dig en bedre fornemmelse af at være til stede, og det kan give mere ro, hvis nerverne sidder uden på tøjet. Kropssprog kan også være en måde, du
kan løsne op på en lidt akavet stemning på den første date.

 

Spejling – Hvis du spejler den andens kropssprog, så kan de være med til at skabe god kemi. At “spejle” din date kan f.eks. være, hvis personen sidder med hånden under hagen. Så kan du gøre det samme og på den måde skabe god kemi.

Det kan også være, at din date har en mere negativ positur, som korslagte arme og sidder helt tilbagelænet i stolen. Så er det en god idé også at læne sig tilbage. Det ville være at læse situationen forkert i dette tilfælde, at sidde og læne sig ind over bordet.

Det er at vise respekt over for den anden, fordi du kan mærke, at personen er lidt usikker på det her, og ikke er klar til at være meget åben og imødekommende lige nu.

 

Nervøsitet – Nervøsiteten der kan være på første date, kan også bidrage til, at du bliver meget opmærksom på dig selv og på den måde fokuserer på, hvordan dit hår sidder,
frem for hvilken samtale du og din date har.

Tænker man meget på sig selv, kan det være, at man glemmer, hvem det er man er på date med, og så kan man gå glip af hele daten, og virke fraværende. Vi har en dating-kultur, hvor vi bliver evalueret på meget kort tid, og derfor er det ikke unormalt, at man fokuserer på sig selv. Derfor kræver det mod at date, fordi du skal give dig selv hver eneste gang, men øvelse gør mester.

 

Den første date – Det skal du ikke gøre på den første date

Lad være med at lyve – Det gælder også, hvis du er ved at kede dig ihjel over din dates historie om ekskæresten. Så skal du måske prøve at ændre samtalen.

Prøv at være så ærlig, som du overhovedet kan. I stedet for at lytte i halvanden time på daten, der vræler over sin ekskæreste. Den anden tror, at hun eller han er i gang med
at give en fantastisk gave, fordi hun eller han tror, du gerne vil høre det. Det er spildt energi for jer begge.

Find ud af, hvad du hellere vil tale om, og byd ind med det, du har lyst til at tale om, i stedet for at brokke dig over en dårlig date.  “Åh, han/hun talte kun om sig selv”. Du skal prøve at præge datingen i den retning du selv ønsker.

 

Vær dig selv – Det kan være angstprovokerende at skulle fortælle om sig selv på den første date, men det hjælper ikke at prøve at være en anden end den, man er. Det er rigtig
vigtigt, at du er dig selv. Hvis du ikke er det, så kan du komme til at tiltrække den forkerte.

Det er anstrengende at lade som om du er en anden, og det kan man kun i en bestemt tidsramme. Det er svært at være sig selv, fordi det i datingverdenen kan føles, som om du er eksamen hele tiden.

Evnen til at være sig selv kommer først rigtig på prøve, når du får de første ti afvisninger. Så kan det være svært at holde fast i at være sig selv, fordi tanker om, at man ikke er god nok, kan komme frem.

Det er dog supervigtigt at holde fast i, at afvisninger eller dårlige dates ikke er med til at afgøre, om du får en kæreste eller ej. Det kræver at du holder fast i realistiske og kon-struktive tanker, og husker, at det bedst kan betale sig at være sig selv på første date.

 

Hav situationsfornemmelse – Det kan være dumt at have manglende situationsfornem- melse. Det hænger lidt sammen med at aflæse kropssprog. Læg mærke til, hvor er den anden egentlig henne, så du tager lidt udgangspunkt i det.

Hvis du eksempelvis efter kort tid på den første date har en ret klar fornemmelse af, at i er et dårligt match og ikke skal mødes igen, så er der ingen grund til at sidde et par timer og “spilde” hinandens tid. Få daten afsluttet på en pæn og høflig måde, og videre til næste potentielle emne, som du skal bruge dine tanker og ressourcer på.